Nemėgsti žuvies? Jei paragautum mėgstamiausios, gal pamėgtum?





Kas nemėgsta žuvies?

Anot maisto mitybos specialistų, žmogaus racione šviežia žuvis turėtų atsirasti bent kartą per savaitę. Prekybininkai pastebi, kad lašišas ir upėtakius pamėgę lietuviai pamažu keičia savo kasdienį maisto racioną ir ieško vis įvairesnių tiek jūrinių, tiek upinių žuvų.

 
Žuvis – ir gurmanams, ir besilaikantiems dietų!
Pasak mitybos specialistų, žuvis yra svarbus energijos ir baltymų bei naudingųjų riebiųjų rūgščių šaltinis. Kiekviena žuvis turi savų naudingųjų medžiagų, todėl žuvis puikiai tinka ir besilaikantiems dietos, ir aktyviai sportuojantiems. Sakoma, tiems, kurie valgo liesiau, puikiai tiks gėlavandenė arba balta jūrų žuvis, pavyzdžiui, menkė, otas, starkis. Sportuojantiems ir norintiems sustiprinti savo organizmą reikia daugiau Omega 3 arba vadinamųjų sočiųjų riebalų rūgščių, kurių turi lašišos, menkės, sardinės, skumbrės.
Žmonės dažnai žuvies atsisako dėl ašakų, nes esą dėl to sunku ir nepatogu yra žuvį valgyti. Bijantiems ašakų puikiai tiks mažai jų turinčio žuvys tokios, kaip starkis, upėtakiai ar dorados.
Daugiau patarimų rasite čia: >>




Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Paslaptingieji unguriai pasiekia net Sargaso jūrą!

Švaraus vandens indikatorius - kūjagalvis

ŽVEJYBOS BŪDAI