Nemėgsti žuvies? Jei paragautum mėgstamiausios, gal pamėgtum?
Kas nemėgsta žuvies?
Anot maisto mitybos specialistų, žmogaus
racione šviežia žuvis turėtų atsirasti bent kartą per savaitę.
Prekybininkai pastebi, kad lašišas ir upėtakius pamėgę lietuviai pamažu
keičia savo kasdienį maisto racioną ir ieško vis įvairesnių tiek
jūrinių, tiek upinių žuvų.
Žuvis – ir gurmanams, ir besilaikantiems
dietų!
Pasak mitybos specialistų, žuvis yra svarbus energijos ir baltymų bei
naudingųjų riebiųjų rūgščių šaltinis. Kiekviena žuvis turi savų
naudingųjų medžiagų, todėl žuvis puikiai tinka ir besilaikantiems
dietos, ir aktyviai sportuojantiems. Sakoma, tiems, kurie valgo liesiau, puikiai tiks gėlavandenė arba balta jūrų
žuvis, pavyzdžiui, menkė, otas, starkis. Sportuojantiems ir norintiems
sustiprinti savo organizmą reikia daugiau Omega 3 arba vadinamųjų
sočiųjų riebalų rūgščių, kurių turi lašišos, menkės, sardinės,
skumbrės.
Žmonės dažnai žuvies atsisako dėl ašakų,
nes esą dėl to sunku ir nepatogu yra žuvį valgyti. Bijantiems ašakų
puikiai tiks mažai jų turinčio žuvys tokios, kaip starkis, upėtakiai ar
dorados.
Daugiau patarimų rasite čia: >>